Skip to main content

Onze activiteiten

Je wilt niet altijd alleen maar met je ziekte bezig zijn. Daarom bieden wij verschillende activiteiten die zorgen voor ontspanning. De ervaring in andere huizen leert dat yoga en samen schilderen of zingen heel populair zijn. Evenals ontspannende massage. Daarom staan deze activiteiten op onze activiteitenkalender. Maar we bieden meer. Je kunt bij ons ook samen koken of samen wandelen. In de toekomst gaan we het activiteitenaanbod verder uitbreiden. Daarbij zullen jouw wensen als gast ons uitgangspunt zijn. 

Je 'moet' niets!

Kom eens langs voor een kennismaking. Het huis heeft onbetaalde professionele gastvrouwen of gastheren die naar je luisteren. Zij dringen je geen adviezen op maar gaan samen met jou bespreken wat je wilt, waar je behoefte aan hebt. En het kan best zijn dat wat je vandaag niet leuk lijkt, morgen heel mooi bij je blijkt te passen. En gewoon een kopje koffie kan ook! Er is een bibliotheek en er zijn veel folders van allerlei instanties. 

Voor wie?

Het Oude IJssel Huis richt zich op iedereen die met kanker te maken heeft. Misschien heb je het zelf, misschien je partner, een familielid of een vriend(in). Oud en jong. Op termijn hopen wij voor de verschillende groepen aparte activiteiten te kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een kidsclub of aan speciale bijeenkomsten voor jonge of oudere vrouwen met (borst)kanker of voor mannen met prostaatkanker. Wij hopen dat de gasten mee willen bouwen aan die groepen en hun gezamenlijke activiteiten. Belangrijk is dat je in het huis mensen ontmoet die jouw vragen en emoties herkennen.