Skip to main content

‘Positieve gezondheid’ kijkt naar de héle mens

Kanker raakt alle aspecten van je leven. Het Oude IJssel Huis kijkt naar de héle mens: naar je veerkracht en naar wat het leven voor jou betekenis en zin geeft. ‘Positieve gezondheid’ wordt dat genoemd.

Wat geeft jóuw leven zin?

Wat geeft jouw leven zin en betekenis? In een persoonlijk gesprek leggen we samen de accenten die voor jóu belangrijk zijn. Dat is voor ieder mens anders. Het kan dan gaan om hoe je lichamelijk functioneert, maar ook om hoe je je geestelijk voelt, over zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Met behulp van het ‘spinnenweb’ (zie illustratie), ontstaat een beeld van je ‘positieve gezondheid’.

Jouw ‘spinnenweb’ maakt duidelijk wat voor jou belangrijk is en helpt je kiezen: hoe wil je werken aan je positieve gezondheid, wat kan er anders, wat heb je nodig en wie of wat kan jou helpen om daarin stappen te zetten. Het Oude IJssel Huis helpt je daar graag bij.

Wil je meer weten, kijk dan eens op www.mijnpositievegezondheid.nl. Bel met Het Oude IJsselhuis: 0314 – 64 60 24. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt op dinsdagen, woensdagen en donderdagen ook gewoon binnenlopen bij Het Oude IJssel Huis aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem. Je bent van harte welkom!

Bibliotheek

In de bibliotheek van Het Oude IJssel Huis vind je een ruime verzameling boeken over verschillende vormen van kanker, over leven met en na kanker en over rouwverwerking. Veel van deze boeken zijn geschreven door mensen die zelf ervaring hebben met het omgaan met kanker.

Als je interesse hebt voor een boek kun je binnenlopen tijdens onze openingstijden. De gastvrouw/-heer wijst je de weg. Ook om boeken gratis te lenen voor een periode van vier weken.