Skip to main content

Praten met lotgenoten

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Bijna iedereen komt in aanraking met iemand die kanker heeft. Als je partner of familielid door deze ziekte wordt getroffen, heeft dat ook grote invloed op jezelf.

Hoe ga je daarmee om? Kun je je zorgen met elkaar delen? Wil je je partner of familielid die kanker heeft ontzien? Cijfer je jezelf weg? Met wie kun je over al die verwarrende gevoelens praten?

“Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig.”

Een gesprek in een vertrouwelijke omgeving. Praten met andere naasten, met lotgenoten kan helpen. Herkenning en erkenning, energie en troost geven.

Praten met andere naasten, met lotgenoten kan helpen. Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig, herkenning en erkenning. Een gesprek in een vertrouwelijke omgeving kan je energie en troost geven.

Lotgenotenbijeenkomst voor vrouwen die leven met en na kanker

Thema: Late gevolgen van gynaecologische kanker
Gepland voor najaar 2024 

Elk jaar krijgen 4.500 vrouwen in Nederland een vorm van gynaecologische kanker. De meest voorkomende vormen zijn baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker en vulvakanker/ schaamlipkanker.

De diagnose gynaecologische kanker is heel ingrijpend, waar loop je tegenaan tijdens je behandeling en als je behandeling is afgerond?

Het Oude IJssel Huis organiseert samen met Stichting Olijf een avond om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het delen van gevoelens en onzekerheden met mensen in vergelijkbare omstandigheden, kan inzicht geven in de eigen situatie. Het Rondetafelgesprek wil dat mogelijk maken.

Programma:

  • 18.45 - 19.00: Inloop met koffie en thee
  • 19.00 - 19.30: Presentatie Oude IJsselhuis en Olijf
  • 19.30 - 20.25: Ronde tafelgesprek o.l.v. niet praktiserend gynaecoloog dr. Frans Reijnders (Het Oude IJssel Huis) en Bouwien Oosting (Olijf)
  • 20.25 - 20.30: Afsluiting

Gespreksgroep Naasten

Bij voldoende belangstelling start Het Oude IJssel Huis in september 2024 een gespreksgroep voor naasten van mensen met kanker. De bijeenkomsten worden begeleid door deskundige begeleiders en vinden om de twee weken plaats op donderdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur. De zes bijeenkomsten zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

Meld je telefonisch of per e-mail aan  voor de Gespreksgroep Naasten. Voorafgaand neemt een van de begeleiders contact op ter kennismaking.

Wil je meer informatie of eerst kennismaken met een van de begeleiders, neem dan contact op met Het Oude IJssel Huis. Voor contactgegevens zie onderaan de pagina.

Ontmoetingsmiddag Prostaatkanker

Na de diagnose prostaatkanker leven er vaak veel vragen. ‘Wat wordt het behandeltraject? Wat is de impact van de behandelingen? Hoe ziet mijn toekomst eruit? Hoe ga ik hier emotioneel mee om?’

“Het delen van ervaringen, gaf inzicht in mijn eigen situatie.”

Ontmoetingsmiddag prostaatkanker
Wim Schoonderwoerd, regiovertegenwoordiger Prostaatkankerstichting begeleidt de ontmoetingsmiddag prostaatkanker.

Voor partners en naasten is er gelijktijdig een partnerbijeenkomst onder leiding van een gastvrouw van Het Oude IJsel Huis.

Wel graag even aanmelden voor beide bijeenkomsten in verband met de ruimte. Dit kan onderaan de pagina via de aanmeldbutton. Als je je telefoonnummer achterlaat, kunnen we je terugbellen.

Via:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.